2011. február 21., hétfő

Fogamzás, várandósság és virágterápia

Az áldott állapotban lévő kismamáknak fokozottabb figyelmet kell fordítanuk testi, lelki egészségükre. Különösen oda kell figyelniük a gyógyszerek szedésére, és azok nemkívánatos mellékhatásaira a magzatra nézve. Közkedvelt módszer a kismamák körében a Bach virágterápia.

Az állapotos nőknek általánosságban azt tanácsolják, hogy mindenféle gyógyszer szedésétől tartózkodjanak a magzat egészséges fejlődése érdekében, ugyanakkor minden esetben mérlegelni kell a gyógyszer elhagyásának esetleges negatív hatásait is. Ezért a gyógyszert szedő, vagy esetlegesen lelki problémákban szenvedő kismamáknak kifejezetten fontos tudniuk, hogy milyen alternatív lehetőségeik vannak egészségfejlesztésük, és nemkívánatos tüneteik kezelésében. It lesz nagyon fontos szerepe a Bach virágterápiának.


A kismamák kiegészítő kezelésében egyik legideálisabb lehetőség a Bach virágterápia.

A Bach virágterápia szelíd és lágy, természetes gyógymód, melynek egyik fontos tulajdonsága, hogy mindenféle mellékhatástól mentes. A Bach virágterápia a különböző kibillent diszharmónikus lelkiállapotokat kezeli, így lelki áthangolódással és a harmónia helyreállításán keresztül támogatja a lelki és testi öngyógyító erőinket.

 

A Bach virágterápia alkalmazása a kismamák kezelésére


Az állapotos kismamák egyik jól bevált eszenciája az Elsősegély csepp, mely alkalmas a stressz állapotának feloldására és általánosan javítja a közérzetet, csökkenti a félelmeket, segíthet a szülésben is.

A szüléstől és különböző, meghatározott dolgoktól való félelmeket a Bohócvirág eszenciájával kezeljük.

Tárnicsra van szükségük azoknak a kismamáknak akik attól félnek, hogy minden „balul fog ütni” és hajlamosak a pesszimizmusra.

Aki inkább az apátia és az érdektelenség állapotában van, annak a Vadrózsára van szüksége.

A Szikárka eszenciája az erős érzelmi hullámzások, illetve a hányinger és a reggeli rosszullétek csökkentésének szere.

A fáradságérzet kezelésének eszenciája lehet a Gyertyán-Olaj-Szilfavirág keveréke.


♥♥♥♥♥♥

Bach- virágterápia és a fogamzás
A funkcionális meddőség (vagyis amikor nincs szervi probléma) egyes kutatók szerint egy természetes válaszreakció, amely meggátolja a teherbeesést, ha a környezeti vagy pszichikai feltételek nem a legmegfelelőbbek. Mik is ezek? – Krónikus stressz, szorongásos állapotok, depresszió – sorolja Schilling Krisztina, Bach-virágtanácsadó, aki azt is hozzáteszi, hogy ezek háttérben például gyermekkori lelki traumák, szexuális zaklatás, érzelmileg hideg szülő-gyermek kapcsolat, stressz, gyász, gyermek utáni túlzott vágy, párkapcsolati nehézségek, szexualitással, nemi identitással kapcsolatos problémák, tudatalatti félelmek állhatnak. Ezek mind-mind gátolhatják a fogamzást, ráadásul ilyenkor gyakran az orvosi kezelés is hatástalan.
A negatív lelki állapotok egyébként nem csak okai, hanem következményei is lehetnek a meddőségnek. A hónapról hónapra ébredő remény, majd a kudarc szintén szorongást, önbizalomhiányt, haragot, bűntudatot, depressziót, párkapcsolati problémákat válthat ki. Az ördögi kört a lelki problémák felderítése és kezelése oldhatja fel, ebben nagy segítség lehet egy holisztikus gyógymód, a Bach-virágterápia.

A "babaváró-keverék" már sok, immáron anyai örömök elé néző kismamának adta meg ezt a csodát. ☺

...........................................................................................................

Bohócvirág = Mimulus kötelezően adandó kismamáknak ♥

Várandós nőknek javasolt végig, a terhesség 9 hónapja alatt Bohócvirágot (Mimulus) szedni az ősbizalom visszaállítása érdekében. Ekkor mind a leendő édesanya, mind a magzat békés harmóniába kerül, az anyuka jobban viseli a várandósság terheit, a szer csökkenti vagy teljesen megszünteti a terhesség esetlegesen felmerülő kísérő tüneteit (pl. a hányingert és a cukorbetegséget), megkönnyíti a szülést. A szerrel elkerülhető a babáknál a nyitott gerinc kialakulása és egészséges, testi-lelki-szellemi harmóniában növekszik a pocakban a baba, illetve mosolyog a mama. ☺

Közvetlen a szülést követően a higíttatlan üvegből 1 cseppet cseppentsünk a kisbaba szájába is.
A félelmeket kezeli, az ősfélelmeket könnyen megélhetővé teszi a Bohócvirág.
Adagolása nálam 3x3 csepp, a 9 hónap alatt végig, illetve a szülést követő 1-2 hétben, de akkor már csak a mama részére.
Érdemes megnézni azokat a kisbabákat, akiknek az anyukája Bohócvirágot (Mimulus) szedett a terhessége alatt, nyugodtak, békések, kiegyensúlyozottak, jó evő boldog babák. ♥

...........................................................................................................


Kismamák és a depresszió: „Gyermekágyi kedvetlenség” a Bach virágterápia szerint

A várandósság ideje alatti igen magas hormonszint szülés után mérséklődik a vérben, sok nő válik „síróssá”, szeszélyessé, idegessé, érzékennyé, eseteleg lehangolttá, általában akkor amikor a tej megindul. A szülés csodálatos élmény, de talán egy kicsit soknak is találhatja a kismama. Úgy érzi, kimerült, és inkább aludni szeretne, mint ünnepelni. Ez gyakori jelenség, szülés utáni letargiának hívják. Szinte minden nő érez töbé-kevésbé valami ilyesmit, amit az életvitel hirtelen változása, a kis jövevény keltette izgalom és az alvás hiánya okoz. Ha azonban komoly a depresszió, több mint két hétig tart, és alvászavarokkal, étvágytalansággal társul, vagy hetekkel a baba születése után jelentkezik, akkor konzultálni kell a kezelőorvossal.

Ennek okai között szerepelhez, hogy nehéznek találja az újszülött gondozását, esetleg szorongást válthat ki az anyukából, hogy túl nagy a felelősség. Talán nagyon fáradt, és aggódik, hogy nem lesz képes ellátni a feladatát. Ezek a gondolatok mind hozzájárulnak a depresszió kialakulásához.


A Bach virágterápia alkalmazása kismamák depressziója esetén


A Bach virágterápia természetes, mellékhatásoktól mentes módszerével nagyon jó alternatív, kiegészítő terápiát nyújthat ilyenkor a kismamáknak, amikor a szoptatás miatt a gyógyszerek szedését nem javasolják.

Jól bevált szer ilyenkor a Vadrepce eszenciája, amellyel a hirtelen jött depressziót kezelhetjük. A túl nagy felelősségérzetre a Szilfavirág eszenciája való, a testi-lelki fáradságot pedig a Gyertyán-Olaj keveréke harmónizálja. A Dió eszenciája pedig érzelmileg megerősíti a kismamát, ebben a minden szempontból új életszakaszában.

Az áldott állapot, a szülés, és az azt követő gyermekágy nagy megterhelést ró a kismamák szervezetére testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt. Fokozott problémát és veszélyt jelent ilyenkor, az antidepresszáns gyógyszerek szedése. Ezek között szerepel többek között az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága által nyilvánossára hozott tény is, miszerint növeli a magzati szívfejlődési rendellenesség előfordulását a szorongásos betegségek kezelésében alkalmazott hatóanyagok egyike, a paroxetin. Ezt a Magyarországon is forgalmazott szert a depresszió, a kényszerbetegségek, a pánikbetegség és szociális fóbia kezelésére használják.

Azonban léteznek kiegészítő, illetve alternatív gyógymódok is. Erre az egyik legideálisabb lehetőség a Bach virágterápia, mely kiegyensúlyozza és harmónizálja a kismamák kibillent lelki egyensúlyát, segít a szülésben, és a gyermekágyi depresszióban.
forrás: lelkititkaink.hu

...........................................................................................................